Att grilla tillhör ett av mina favoritsätt att tillaga mat på.
Finns få saker som går upp emot en långsamt tillagad biff på en kolgrill.
Det viktigaste när man grillar är att låta maten få ta sin tid.
Använd absolut inte tändvätska, gasolgrill utan se till att investera i en rejäl kolgrill så klarar du dej i många år framöver.
Weber tillhör min personliga favorit.
När jag tillagar revbensspjäll så börjar jag flera dagar i förväg. Rensa bort den vita hinnan som omger benen och gnid sen in en god rub som är gjord av Salt, peppar, paprikapulver, vitlökspulver, lökpulver och lite socker, linda in spjällen i plastfolie. Orsaken till att låta köttet ligga med rub är att saltet drar ut köttsaften som sedan sugs tillbaka i köttet och drar med sig kryddorna in.
Kvällen innan kokar jag ihop en BBQ-sås som även används som glaze bestående av passerade tomater, worcestershiresås, sirap, vitlök och liquid smoke samt salt och peppar.
När det är dags att grilla så bör man se till att temperaturen i grillen ligger runt 120grader och placera kolen så det blir en indirekt grillning. Använd gärna hickory rökspån som har legat några timmar i vatten och fyll på med nya rökspån när det slutat röka. Är det tjocka revben så grillar jag i drygt 4timmar, dock använder jag endast rökspån under första timmen då det är i början som köttet tar åt sig röksmaken. Under revbensspjällen har jag en droppform som är fylld antingen med vatten eller öl beroende på vilken smak jag är ute efter.
Jag lovar att slutresultatet är värd allt jobb och väntan, det smakar underbart.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar