fredag 4 juni 2010

Helgrillad fläskfilé

Blev att rusa hem på lunch idag för att förbereda inför kvällen och den efterlängtade fredagsmiddagen.

Fläskfilén skulle rensas och kryddas, blev en enkel kryddning med lite balsamvinäger, soya, peppar, salt, lökpulver och chiliflakes. Till detta serverades klyftpotatis gjord på tvättad mandelpotatis och en creme baserad på creme fraiche och en mild blåmögelost.

Fläskfilén grillade jag först över kolbädd så den fick en fin grillyta sen i med rökspån och locket på grillen för en halvtimmes indirekt grillning. Självklart med en droppform under som var fylld med lite gosaker och en buljong.

Fördelen med att ha droppform med någon typ av vätska i är att det är i stort sett omöjligt att misslyckas med köttet, det blir saftigt och gott.

Till detta serverades en grillsalsa gjord på tomat, fetaost, rödlök och oliver samt ett glas Periquita.

Charcoal

Imorrn förmiddag blir det att baka lite ghakko på Muurikkan.

Trevlig kväll

Anders2

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar