Dagens middag bestod av grillad entrecoté, rösti, halloumi och en jordärtskockscremé.
Entrecotén skuren i cm tjocka skivor som fick ligga och dra in i en blandning av öl, chiliflakes, peppar och salt.
Denna grillades sen över kolbädd och fick några minuter i indirekt värme med lite hickoryrökspån och locket på.
Samtidigt tillreddes jordärtskockscremén, Skockor är en rotfrukt som jag antar att få människor använder men som har en otroligt god smak. Skala skockorna och skär i mindre bitar, koka sen i lätt saltat vatten tills dom blivit mjuka. Slå av vattnet och mixa till en slät cremé, tillsätt en rejäl skvätt med grädde, salta och peppra efter smak och eventuellt kan man även skvätta i lite citron.
Halloumin fick vända i en olja med lite chili i innan den hamnade i grillpannan, segt, salt och gott.
Detta avnjöts till ett glas kraftigt och kryddigt rödvin.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar