Lördagen ägnades självklart åt matlagning. Började på förmiddagen med degen till Italienskt Lantbröd.
Fördeg:
6 dl vatten
25 g jäst
200 g durumvetemjöl
480 g vetemjöl special
Detta blandades och fick jäsa i dryga timmen
Tillslag:
4tsk salt
1/2 dl olivolja
1 äggvita
200 g vetemjöl special
Detta blandades ner i fördegen och kördes i 15 minuter i assistent sen bakades ett stort bröd ut som fick jäsa på plåt i 1 timme.
Brödet bakades på Pizzasten i ca 225 grader i dryga 25 minuter.
Samtidigt späckades kyckling med dom färska örter som köket bjöd på blandade med lite chili, saft från en citron samt lite zest, en hackad vitlöksklyfta och en nypa salt. När det var dags för grillning så hällde jag över 1/2 dl vitt vin och sen på webern i drygt 90 minuter. När det var 1timme kvar lade jag ner klyftad mandelpotatis i kycklingformen. Potatisen var endast kryddad med salt, chili och timjan samt en god olivolja.
Till detta serverades en italiensk sallad rörd med en vinägrett. Ett örtsmör och glatt umgänge.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar