torsdag 10 juni 2010

McSundqvist´s & Co

Hamburgare kan antingen vara väldigt enkelt, bara åka ner till närmaste korvmoj och köpa hem. Eller så kan man krångla till det ordentligt. Båda har sin charm men jag föredrar personligen att krångla till det ordentligt.

Att köpa färdig köttfärs från affären är oftast ett bottennapp då den smakar apa och oftast innehåller stora fettklumpar som studsar mellan tänderna så för ett tag sedan så stod jag och Alfons och grovmalde färsk ryggbiff, kött som lämpar sig alldeles utmärkt för en McSundqvist´s.

500gr färs blandar jag med en halv tsk liquid smoke, salt och peppar samt grillkrydda och en skvätt med matolja. Låt sen färsen stå ett tag innan man formar 4 stora hamburgare. Hamburgarna grillas först över en glödbädd så dom får en härlig grillyta och sen under lock med rökspån för att få den äkta grillsmaken.

Fördelen när man gör hamburgare av riktigt fint nötkött är att det inte gör någonting om den är lite röd i mitten. Denna burgare hamnar sen i något gott bröd tillsammans med sallad, tomat, lök, gurka och nån god dressing.

Detta avnjutes bäst med en riktigt kall pilsner

Hamburgare

Anders2

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar